شستشو و ضدعفونی كردن سالن های مرغداری
۱) تخلیه كود حاصل و حمل و نقل آن با توجه به دستورالعمل (بخشنامه شماره ۲۹۷۷۱ ۹/۷/ ۷۴ ) سازمان دامپزشكی كشور باید انجام پذیرد .
۲) پاكسازی سالن ها در محوطه مرغداری از بقایای كود و پر و لاشه و سایر بقایای آلودكننده از دور قبل صورت پذیرد .
۳)
كلیه تجهیزات و لوازم از قبیل دانخوری ، آبخوری و غیره ...... از سالن ها
خارج و جهت شستشو و ضدعفونی به محوطه خارج از سالن منتقل شود .
۴) با
استفاده از آب گرم (با فشار قوی ) كلیه قسمتهای سالن ها از قبیل كف سطوح
داخلی و خارجی دیوارهای سالن پشت بام و سایر تاسیسات (كارخانه تهیه دان
انبار ها دفتر كار اتاق نگهبانی و .......) در مرغداری از كود پر و
گرد و خاك كاملا پاكیزه شود .
۵) شستشوی بعدی با استفاده از دیتر
جنت ها (صابون مایع محلول های پاك كننده و .......) انجام گیرد و سپس با
آب گرم و فشار مناسب كلیه قسمتها پاكیزه شود .
۶) تعمیر و مرمت هر
گونه منفذ و برطرف كردن خرابی های موجود در سطح سالن ها و سایر تاسیسات رفع
پارگی های توری پنجره ها در این مرحله الزامیست .
۷) شعله دادن مف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع ۵/۱متر .
۸) ضدعفونی كلیه سطوح (كف سقف دیوارها پشت بام )
۹) نظافت و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند ۷.
۱۰) لایروبی و شستشو و ضدعفونی سیستم فاضلاب با توجه به بند ۷ .
۱۱)
پس از پایان مرحله ۹ كلیه درب ها و پنجره های سالن ها و ایر تاسیسات تا ضد
عفونی نهایی پس از نصب لوازم و تجهیزات از ورود احتمالی موش و باید بسته
شوند تا یا افراد غیر مسئول باید بسته نگهداشته شود .
شستشو و ضدعفونی لوازم و تجهیزات
كلیه لوازم و تجهیزات مرغداری از قبیل دانخوری و آبخوری و آنهایی كه قابل
شستشو می باشند به خارج از سالن ها منتقل شود و باید در مرحله اول در آب
گرم غوطه ور گردند .
لوازم فوق را مجددا با آب گرم و برس شسته و
سپس با ماده ضدعفونی كننده موثر به مدت دوساعت غوطه ور و ضد عفونی گردند و
متعاقبا با آب تمیز آب كشیده شود .
پاكسازی و شستشو و ضد عفونی محوطه
سطوح آسفالته و بتونی محوطه مرغداری پس از شستشو سالن ها با آب فشار قوی باید كاملا تمیز شود .
كلیه سطوح مطرح شده در مرحله ۱ و همچنین سطوح خاكی و ....... باید شعله داده شوند .
اسپری ماده ضد عفونی كننده با توجه به مواد ضدعفونی كننده موثر مندرج در
جداول برروی سطوح اعم از آسفالت شده و بتونی و شنی و خاكی الزامیست .
آهك پاشی سطوح غیر قابل شستشو محوطه نرغداری پس از انتقال لوازم و تجهیزات مرغداری به داخل سالن ها با آب آهك تازه انجام پذیرد.
تامین محلول ضدعفونی در مدخل درب ورودی اداری و سالن ها پس از شستشو و ضد عفونی سالن ها الزامیست .
شستشو و ضد عفونی شبكه آبرسانی
كلیه شبكه آبرسانی محتوی آب آشامیدنی طیور تخلیه و لایروبی و شستشو و تمیز شود .
مخازن و لوله ها با محل ضدعفونی كننده پر گردیده و پس از ۲۴ ساعت محلول تخلیه و سپس سیستم با آب تمیز شستشو داده شود .
استفاده از فرمالین جهت ضد عفونی
استفاده از لباس كار ماسك و دستكش مناسب در زمان استفاده از فرمالین ضروری است .
قبل از شروع استفاده از فرمالین باید كلیه پنجره ها و هواكش ها و كلیه نقاطی كه امكان خروج گاز از آنها وجود دارد بسته شوند .
پس از قرار دادن كلیه وسایل و تجهیزات و ملزومات مورد نیاز دوره پرورش در
داخل سالن ها نسبت به توزیع بستر مناسب و سالم به نحوی كه در مسیر رفت و
آمد قرار نگرفته باشد اقدام و متعاقبا نسبت به گاز دادن اقدام شود .
در صورتی كه جهت ضدعفونی سالن ها از تركیب پرمنگنات و فرمالین استفاده شود
به میزان حداقل ۱۰ گرم پرمنگنات و ۲۰ سانتی متر مكعب فرمالین برای هر متر
مكعب لازم می باشد . حداقل درجه حرارت سالن كمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد و
رطوبت نسبی ۶۵ درصد باشد .